Нацбанк презентував оновлену програму для фінансового сектору до 2020

Нацбанк презентував оновлену програму для фінансового сектору до 2020

Укрінформ
У Національному банку презентували оновлену Комплексну програму розвитку фінансового сектору до 2020 року.

Про це сказав керівник Цільової команди з упровадження реформ фінансового сектору України, директор департаменту стратегії та реформування Національного банку Михайло Відякін, повідомляє сайт НБУ.

"Основні зміни в документі можна розподілити за трьома напрямками: ми розширили периметр Програми, додавши нові заходи та дії як відповідь на виклики сьогодення, ми деталізували та консолідували чинні заходи Програми, а також переглянули строки виконання деяких заходів. Отже, реформи тривають і будуть ще більш глибинними та комплексними", - сказав Відякін.

За його словами, структура Програми залишається незмінною - три блоки із забезпечення фінансової стабільності, розбудови інституційної спроможності регуляторів, захисту прав споживачів фінансових послуг та інвесторів. Важливо зазначити, що частина дій в рамках заходів за цими блоками вже виконана регуляторами фінсектору.

Відякін підкреслив, що одні з найбільших здобутків реформи за 2014-2016 роки для Національного банку - очищення банківського сектору, значне підвищення прозорості банківської системи, успішне впровадження інфляційного таргетування, створення та функціонування Ради фінансової стабільності, упровадження міжнародних стандартів фінансової звітності тощо.

"Разом із тим ми визнаємо, що взаємодія між регуляторами з метою виконання міжвідомчих проектів залишається ускладненою і потребує додаткової координації та синхронізації дій. Наразі після оновлення програми більшість проектів має міжвідомчий крос-функціональний характер, і саме від співпраці всіх державних органів залежатиме успішність реалізації проектів та впровадження змін. Ми готові працювати над помилками, удосконалювати та розбудовувати діалог, разом імплементувати важливі для суспільства проекти", - зазначив директор Департаменту стратегії та розвитку НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-