Блокування залізниці: Насалик запевняє, що вугілля із зони АТО - законне

Блокування залізниці: Насалик запевняє, що вугілля із зони АТО - законне

Укрінформ
Вугілля марки «А», що постачається із зони АТО, закуповується лише в тих підприємств, які зареєстровані та здійснюють фінансові операції на території України.

Про це інформує прес-служба Міненерговугілля за результатами засідання Координаційного центру із забезпечення постачання вугілля на теплові електростанції України під головуванням міністра Ігоря Насалика. 

«Міненерговугілля нагадує, що найбільші вуглевидобувні підприємства Донбасу, які мають виробничі потужності на непідконтрольній території, зареєстровані і сплачують податки на території України. У тому числі ті, що видобувають енергетичне вугілля, на якому працює Щастинська ТЕС. Усі перевезення вантажів здійснюються відповідно до наказу першого заступника керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України», - запевнили у Міненерговугілля.

За словами Насалика, міністерство оперативно стежить за ситуацією навколо блокування ділянки залізниці на Луганщині та вважає, що вирішення проблемних питань має відбуватися у правовому полі.

Зокрема, міністр звернувся до представників ДФС, інших органів з проханням вжити додаткових заходів щодо посилення контролю за перевезеннями, оскільки відсутність прозорості та, як наслідок, продовження блокади створює ризики для енергетичної безпеки України.

Минулого тижня активісти заблокували Луганську залізницю. За фактом блокування відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.279 Кримінального кодексу України. Через заблоковану залізничну гілку Луганськ – Попасна здійснюється постачання вугілля до Щастинської ТЕС, яка є єдиним джерелом електроенергії на Луганщині, де розташовані понад 1000 соціальних об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-