Луганщина: блокувальники не пускають вагони для вугілля - нардеп

Луганщина: блокувальники не пускають вагони для вугілля - нардеп

Укрінформ
Блокування деякими народними депутатами та ветеранами добровольчих батальйонів "Донбас" та "Айдар" частини залізничних колій на території Попаснянського району на Луганщині може призвести до того, що люди по обидва боки лінії розмежування залишаться без тепла внаслідок відсутності вугілля на ТЕЦ.

Про це заявила народний депутат Ірина Суслова у Фейсбуці.

"Знаю, що блокувальникам офіційно запропонували долучитись до огляду товарів на пунктах перетину, але вони відмовились. Натомість чомусь заблокували порожні вагони, якими в Україну мають завезти вугілля для ТЕЦ. Якщо воно не надійде на електростанції, люди залишаться без опалення в 15-20-градусні морози", - наголосила Суслова.

Вона додала, що жоден депутат чи активіст не має права знову ділити українців на сорти та визначати, хто достойний отримувати послуги від держави, а хто ні.

Крім того, депутат звернулася до учасників блокади визначитися з тим, що саме вони блокують. Якщо, як вони стверджують, йдеться про контрабанду, то це означає незаконне переміщення товарів через державний кордон.

Як повідомлялося, 26 січня представники ветеранів добровольчих батальйонів АТО оголосили про блокаду пересування товарів на території, які тимчасово непідконтрольні  Україні.

Народний депутат Семен Семенченко раніше заявив, що ветерани почали третій етап блокади торгівлі з владою непідконтрольних територій і заблокували залізницю Луганськ - Лисичанськ - Попасна на відрізку Гірське - Золоте. Внаслідок блокади було зупинено потяг, що рухався на непідконтрольну територію.

Семенченко заявив, що рядові співробітники МВС, прикордонники, співробітники СБУ підтримали дії ветеранів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-