Блокада Донбасу: Причетних треба притягти до відповідальності - Тука

Блокада Донбасу: Причетних треба притягти до відповідальності - Тука

Укрінформ
Перекриття ветеранами добровольчих батальйонів "Донбас" та "Айдар" частини залізничних колій на території Попаснянського району має бути розблокованою.

Про це заявив заступник міністра з тимчасово окупованих територій і ВПО України Георгій Тука під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Все має відбуватися в рамках чинного законодавства... Влада має розблокувати і притягти до відповідальності згідно з чинним законодавством всіх винних", - сказав Тука.

Він також висловив сподівання, що негативних непоправних наслідків блокади частини залізниці на Луганщині не матиме.

"Сподіваюсь, що особливих наслідків, окрім гучного піару, це не матиме. Сподіваюся, що наші залізничники знайдуть можливість перевезення, використовуючи інші шляхи", - додав заступник міністра.

Тука також повідомив, що станом на вечір 26 січня всього було заблоковано рух потягу з 52 порожніми вагонами.

Як повідомлялося, 26 січня представники ветеранів добровольчих батальйонів АТО оголосили про блокаду пересування товарів на території, які тимчасово непідконтрольні  Україні.

Народний депутат Семен Семенченко раніше заявив, що ветерани почали третій етап блокади торгівлі з владою непідконтрольних територій і заблокували залізницю Луганськ - Лисичанськ - Попасна на відрізку Гірське - Золоте. Внаслідок блокади було зупинено потяг, що рухався на непідконтрольну територію.

Семенченко заявив, що рядові співробітники МВС, прикордонники, співробітники СБУ підтримали дії ветеранів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-