Комітет ВР наполягає на реструктуризації боргів

Комітет ВР наполягає на реструктуризації боргів "Південмашу" та "Антонова"

Укрінформ
З метою подолання негативних кризових явищ на державних підприємствах "Південмаш" та "Антонов" парламентський Комітет з питань промислової політики та підприємництва вважає за необхідне реструктуризувати на поточному пленарному тижні борги цих підприємств, ухваливши відповідні закони.

Про це заявив голова Комітету ВР з промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк.

"Наголосив на погоджувальній Раді на необхідності прийняття цього тижня законопроекту №5113 про реструктуризацію боргів "Південмашу". Аналогічний ми вибороли для авіабудівного заводу ДП "Антонов", - зазначив Галасюк.

За його словами, це невідкладний антикризовий захід в інтересах української космічної індустрії та десятків тисяч мешканців Дніпра, які працюють на Південмаші, та їх сімей.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року Верховна Рада прийняла закон (№5281) про списання державному підприємству "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова" 400 млн гривень заборгованості за спожиту електроенергію.

Крім того, у жовтні 2016 року Верховна Рада схвалила реструктуризацію боргу державного підприємства "Антонов" перед державою за облігаціями, випущеними у 2009 році за державні гарантії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-