Гройсман пропонує втричі збільшити кошти на техніку для прибирання снігу

Гройсман пропонує втричі збільшити кошти на техніку для прибирання снігу

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив збільшити ресурс на придбання нової техніки для зимового прибирання на дорогах на 500 млн грн на додаток до вже передбачених 250 млн грн.

Про це він заявив під час наради з питань розвитку дорожньої інфраструктури та вдосконалення системи утримання автомобільних доріг в Україні в зимовий період, повідломляє Урядовий портал

"У нас недостатньо в країні техніки для якісного утримання доріг у зимовий період. Перше доручення - давайте збільшимо суму грошей на придбання техніки для зимового прибирання. Починаємо від 250 [млн грн] - це ті кошти, які вже є, і ми можемо розпочинати вже роботу і домовляємося, що ми маємо наростити ще на 500 млн. Тобто до 750 млн загальну суму по року на придбання нової техніки", - заявив Гройсман.

При цьому він наголосив, що це має бути техніка, яка "максимально вироблялася в Україні".

Говорячи про взаємодію ДСНС та служб автомобільних доріг за несприятливих погодних умов, Гройсман також зауважив, що рятувальники мають допомагати лише у найскладніших  ситуаціях. У цьому контексті постає проблема побудови системної роботи щодо належного утримання доріг.

"Треба змінювати технології, треба придбати нову техніку, треба підвищувати відповідальність, а вже ДСНС використовувати як допоміжні служби, які готові надати нам підтримку, якщо у нас справді вже аномальні снігопади", - переконаний глава уряду.

У нараді взяли участь віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, голова правління ПАТ "ДАК "Автомобільні дороги України", в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомир Новак, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-