ЄС скоротив імпорт української пшениці втричі - УкрАгроКонсалт

ЄС скоротив імпорт української пшениці втричі - УкрАгроКонсалт

Укрінформ
Євросоюз, який посідав друге місце в структурі експорту пшениці з України в 2015/16 маркетинговому році, в поточному сезоні імпортував 450 тис. тонн пшениці з України, що майже втричі менше від поставок за аналогічний період минулого маркетингового року.

Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.

Так, згідно з офіційними даними, в листопаді поточного року Україна експортувала 1382,7 тис. тонн пшениці, що можна порівняти з експортованими обсягами аналогічного місяця минулого року (1380,4 тис. тонн було в листопаді 2015-го),

За п'ять місяців 2016/17 сезону експорт пшениці з України збільшився на 7,7% і склав 9618,5 тис. тонн порівняно з 8929,3 тис. тонн у липні-листопаді 2015/16 МР.

Частка Індії у структурі експорту пшениці з України продовжує збільшуватися. У звітний період на цей ринок припало 10% всіх відвантажень пшениці з України, що може бути порівняно з поставками української пшениці на ринок Єгипту в поточному сезоні. Таїланд, Індонезія і Південна Корея також залишаються в лідерах серед ключових ринків збуту української пшениці.

Євросоюз же, який посідав друге місце в структурі експорту пшениці з України в 2015/16 МР, як і раніше не активізував імпорт української пшениці в поточному сезоні. У звітний період на ринок ЄС пішло 450 тис. тонн пшениці з України, що майже втричі менше від поставок в аналогічний період минулого маркетингового року (1324 тис. тонн було в липні-листопаді 2015/16 МР).

Порівняно низькі темпи експорту української пшениці на ринок Євросоюзу в Украгроконсалті пояснюють відсутністю поки що нових квот на безмитний експорт, так і закупівлями країнами-членами ЄС пшениці на внутрішньому ринку Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-