Транзит скоротився після рішення Єврокомісії щодо OPAL - Нафтогаз

Транзит скоротився після рішення Єврокомісії щодо OPAL - Нафтогаз

Укрінформ
Транзит газу через газотранспортну систему України з 22 грудня скоротився на 19%, водночас використання маршруту "Північний потік"-OPAL зросло на 41%.

Про це 30 грудня повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Починаючи з 22 грудня використання маршруту "Північний потік"-OPAL зросло з 57,1 млн куб. м до 80,5 млн куб. м на добу (зростання на 41%). За цей час обсяги транспортування газу українською ГТС в напрямку Словаччини зменшилися зі 148,9 млн куб. м до 120,8 млн куб. м на добу (-19%)", - поінформували у компанії.

Газпром наростив фізичне завантаження газопроводу OPAL з 50% до понад 80% його потужності. При цьому щоденний загальний обсяг постачань газу до Європи обома маршрутами фактично не змінювався.

"Зазначені дані дозволяють припустити взаємозв’язок між збільшенням використання OPAL та зменшенням транзиту Україною та Словаччиною. Це ставить під сумнів твердження про те, що рішення Єврокомісії про розширення доступу Газпрому до OPAL та відступ від стандартного європейського законодавства не призведуть до зменшення обсягів транзиту російського газу через територію України", - наголошують в Нафтогазі.

У компанії вважають, що Газпром вживає цілеспрямованих дій для обмеження транзиту українською газотранспортною системою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-