Уряд дозволив Нафтогазу ще рік користуватися китайським кредитом

Уряд дозволив Нафтогазу ще рік користуватися китайським кредитом

Укрінформ
Кабінет міністрів продовжив період доступу НАК "Нафтогаз України" до кредитних коштів на суму 3,65 млрд дол від Державного банку розвитку КНР до 25 грудня 2017 року.

Про це йдеться у постанові КМУ №1061-р від 28 грудня 2016 року.

"Уряд підтримав пропозицію Мінекономрозвитку та НАК "Нафтогаз України" щодо внесення змін до Генеральної кредитної угоди від 25 грудня 2012 р. між Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" та Державним банком розвитку Китайської Народної Республіки щодо продовження періоду доступності кредиту для вибірки до 25 грудня 2017 року", - йдеться у документі.

Зазначене рішення дозволить отримати Україною суттєве фінансування енергетичних проектів у рамках зазначеної угоди та забезпечити вчасне виконання українською стороною своїх зобов'язань.

Як повідомлялося, угода між НАКом та Китайським держбанком була підписана ще у грудні 2012 року. Термін дії кредитної лінії - 19 років, включаючи 5-річний пільговий період з виплати тіла кредиту.

Україна не вибрала ці кошти, не маючи можливості реалізувати проекти через події у зоні АТО.

Наразі кошти планується використати на будівництво енергокомплексів з вугільними ЦКШ-котлами в Києві, про що було оголошено у листопаді 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-