У Центрі протидії корупції розповіли, як

У Центрі протидії корупції розповіли, як "скасували" 70-мільйонний тендер

Укрінформ
Акціонерна компанія «Харківобленерго» відмовилася закуповувати автозапчастини на 70 млн грн після того, як Центр протидії корупції звернувся з заявою до Державної аудиторської служби, в якій описав порушення, допущені під час тендерів.

Як повідомляє Центр протидії корупції, про це йдеться у відповіді Держаудитслужби на запит ЦПК. 

"Рішення про відміну трьох тендерів на суму 71,43 млн грн прийняв тендерний комітет «Харківобленерго» – йдеться у відповіді начальника Північно-Східного офісу Держаудитслужби Ю.В. Єфімова", - зазначили в ЦПК.

Як повідомляє Центр, під час аналізу тендерної документації активісти з’ясували, що замовник прописав умови участі у торгах так, щоб максимально звузити кількість учасників, до того ж вимагав подати документи, що не передбачені законодавством про публічні закупівлі.

У результаті в торгах взяли участь лише дві компанії, а переможцем стало ТОВ «Харзбут», що запропонувало автозапчастини удвічі дорожче від ринкової вартості.

Окрім того, з’ясувалося, що ТОВ «Харзбут» зобов’язалося поставити 63 000 одиниць товарів поштучно або окремими партіями, маючи у наявності лише маловантажний автомобіль та шістьох штатних працівників.

"Центр протидії корупції звернувся із скаргою до Державної аудиторської служби, яка доручила своєму Північно-східному офісу розглянути звернення в межах компетенції. У процесі розгляду замовник повідомив державних аудиторів про розірвання угод", - зазначається в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-