Україна видобуває лише 2% від розвіданих запасів газу - Кістіон

Україна видобуває лише 2% від розвіданих запасів газу - Кістіон

Укрінформ
Уряд на своєму засіданні у середу ухвалив Концепцію розвитку газовидобувної галузі до 2020 року, яка передбачає ліквідацію залежності країни від імпорту газу шляхом збільшення власного видобутку до 27 млрд куб м на рік.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон.

"По суті, це перший документ, у якому визначено конкретні кроки нарощення видобутку вітчизняного газу. У його розробці взяли участь не лише урядовці, але народні депутати, експерти, представники газовидобувних компаній тощо. Ключова мета концепції - 27 млрд куб м українського газу на рік до 2020 року", - зазначив віце-прем'єр.

За словами Кістіона, це дозволить зміцнити енергетичну безпеку держави та зменшить залежність від імпорту газу. 

"У нас є потенціал повністю забезпечити себе газом власного видобутку. На сьогодні ми маємо понад 900 млрд кубометрів газу. Україна входить до трійки держав Європи з найбільшими запасами газу, проте ми видобуваємо лише 2% від розвіданих запасів", - написав він.

За словами віце-прем'єр-міністра, концепція передбачає, що майже половина видобутку буде забезпечена завдяки введенню нових свердловин на діючих та нових родовищах, а також застосуванню інтенсифікації виробництва.

"Наразі вже розроблені та зареєстровані необхідні законопроекти, напрацьовані зміни до ключових урядових актів. Ці документи мають бути прийняті найближчим часом", - додав Кістіон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-