Уряд хоче за три роки перевести Україну на власний газ

Уряд хоче за три роки перевести Україну на власний газ

Укрінформ
Уряд ставить завдання до 2020 року перейти на видобуток власного газу, а також подвоїти частку відновлювальної енергетики.

Про це на засіданні Кабінету міністрів сказав голова українського уряду Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо менше споживати, отримувати якісніші послуги, інвестувати, а також більше видобувати. Ми ставимо завдання до 2020 року перейти максимально на власний видобуток газу та на власний газ, це позитивно вплине на розвиток економіки, курс валюти", - зазначив Гройсман. 

Окрім видобутку газу, уряд ставить завдання реформувати вугільну галузь та подвоїти частку відновлювальної енергетики.

"У нас відновлювальна енергетика - це 1% сонце та вітер, а ще 6-7% - це гідроенергетика. Ми можемо у сукупності наростити цей показник до 10%", - переконаний прем’єр.

Він додав, що значним внеском у національну економіку стане також розвиток інфраструктури та посилення логістичних можливостей України.

"Ми маємо розвинути мережу українських доріг, посилити логістичні можливості, провести повну модернізацію Укрзалізниці. Сьогодні ми розглядатимемо план її модернізації на 16 млрд. Нам потрібно розвивати портову інфраструктуру, авіацію. Це все буде внеском у національну економіку", - сказав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-