Держагенція із закупівлі ліків зможе забезпечити й регіони - Супрун

Держагенція із закупівлі ліків зможе забезпечити й регіони - Супрун

Укрінформ
Державна агенція із закупівлі ліків за держпрограмами лікування, створення якої планується протягом наступних двох років, зможе здійснювати закупівлі невеликих обсягів ліків для областей і міст.

Про це на конференції за підсумками держзакупівель за 2015 рік сказала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша українська організація чи агентство буде існувати як частина МОЗ, але буде незалежною. Так само, як зараз, МОЗ буде формувати замовлення та передавати агенції, яка буде виходити на світовий ринок та здійснювати закупівлю ліків. Але це можуть бути не лише наші закупівлі, ми зможемо допомогти містам, областям, територіальним громадам, які теж закуповують ліки, щоб вони могли робити свій пул замовлень», - сказала Супрун.

В.о. міністра зазначила, що в різних регіонах існують різні потреби в тих чи інших препаратах. Через те, що обсяги таких замовлень невеликі, ціни на них можуть бути високими. Держагенція зможе об'єднувати замовлення одних і тих самих препаратів для різних регіонів і закуповувати їх за більш вигідними цінами. 

Також, за словами Супрун, зараз МОЗ спільно з партнерами веде роботу з удосконалення системи електронних закупівель ProZorro саме у частині закупівлі ліків та виробів медичного призначення. 

«Зараз ProZorro не має вдосконалення щодо закупівлі ліків. Потрібно, щоб було більш технічно, детально зроблено. Щоб могли (розміщувати замовлення. - Ред.) по дозах, упаковках, по формах випуску», - сказала Супрун.

Як повідомляв Укрінформ, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун анонсувала створення незалежної державної агенції, яка буде здійснювати закупівлі ліків за державними програмами лікування. Створення агенції відбуватиметься протягом 2016-2017 років. У 2018 році в рамках пілотного проекту планується передати агенції закупівлі за кількома державними програмами лікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-