У ЮНІСЕФ розповіли, як проходять поставки вакцин в Україну

У ЮНІСЕФ розповіли, як проходять поставки вакцин в Україну

Укрінформ
ЮНІСЕФ планує здійснити поставки вакцин, придбаних за програмою держзакупівель за бюджетні кошти 2016 року, вже у другому кварталі 2017-го.

Про це повідомила голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс на конференції, присвяченій підсумкам держзакупівель за кошти держбюджету 2015-2016 рр., повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Стосовно вакцин угоду (з МОЗ. - Ред.) було підписано 18 жовтня і було отримано фінансування на 23 млн доларів. Чотири кошториси вже передані в міністерство і є плани поставити всі вакцини у другому кварталі 2017 року», - сказала Барберіс.

Вона зазначила, що пришвидшення процесу поставок стало можливим через те, що ті вакцини, які ЮНІСЕФ закуповував за кошти бюджету 2015 року, пройшли реєстрацію в Україні.

За словами голови представництва, поставки препаратів для антиретровірусної терапії, які ЮНІСЕФ буде закуповувати за кошти держбюджету 2016 року, будуть здійснюватися двома циклами. Попередньо строк поставок визначено у 1 та 2 кварталі наступного року.

Нагадаємо, що МОЗ уклав угоду з ЮНІСЕФ щодо закупівель вакцин та лікарських засобів за кошти держбюджету 2015 року в жовтні 2015 року. Згідно контрактам ЮНІСЕФ закуповувало для України 22 антиретровірусні препарати та 8 вакцин, з яких 6 - БЦЖ, АДП (AD), АКДП (DTP), вакцина від сказу, ОПВ, АДП-М (Td) - були зареєстровані в Україні через прискорений механізм. За даними ЮНІСЕФ, 99,5% вакцин вже доставлені в Україні. Остаточні поставки ЮНІСЕФ планує здійснити до кінця грудня 2016 року.

Коштом держбюджету 2016 року ЮНІСЕФ буде здійснювати закупівлі препаратів проти СНІДУ (АРВ-терапія) для лікування дорослих, дітей та підлітків на загальну суму 9 млн 950 тис. доларів США, а також вакцин згідно з національною програмою імунізації та товарів для терморегулювання імунобіологічних препаратів на загальну суму понад 23 млн доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-