В Україну надійшли перші ліки за контрактами 2016 року

В Україну надійшли перші ліки за контрактами 2016 року

Укрінформ
Програма розвитку ООН доставила першу партію ліків, закуплених за державними програмами лікування за кошти бюджету 2016 року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"В Україну поставили першу партію ліків для пацієнтів, хворих на рідкісне генетичне захворювання мукополісахаридоз, закуплених за кошти державного бюджету 2016 року через міжнародну організацію ПРООН", - йдеться у повідомленні.

Станом на 8 грудня 2016 року за кошти держбюджету 2015 року міжнародні організації поставили в Україну вже 94% від загальної кількості замовлених лікарських засобів, засобів імунопрофілактики та медичних виробів.

Так, за даними МОЗ, британська закупівельна агенція Crown Agents поставила 95% лікарських засобів та медичних виробів для лікування дітей, хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання. Також агенція доставила 99% препаратів для лікування онкологічних та онкогематологічних хворих дорослого віку. 

Станом на початок грудня ЮНІСЕФ та ПРООН доставлено 93,82% вакцин, запланованих до закупівель за кошти держбюджету 2015 р. За даним МОЗ, закупівлі вакцин через міжнародні організації дозволили провести в 2016 році щеплення від дифтерії та правцю 5 млн українців, а також профілактичне щеплення від гепатиту В 1,7 млн осіб. 

До кінця грудня ЮНІСЕФ доставить до України понад 900 тисяч доз вакцини для профілактики кору, паротиту та краснухи. Крім того, завдяки економії коштів на закупівлях за 2015 рік у розмірі 3 млн доларів США ЮНІСЕФ планує здійснити додаткові поставки вакцин. У МОЗ зазначили, що в Україні вперше за багато років буде сформовано 25%-й запас вакцин, відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Також ЮНІСЕФ доставила до України 99,8%  антиретровірусних препаратів та на 100% здійснені поставки ліків для орфанних хворих.

Згідно контрактами за 2015 рік з ПРООН до України доставлено 99,74% препаратів для лікування гепатиту у дітей та 96,87% від тієї ж хвороби для дорослих. На сьогодні, за даними МОЗ з боку ПРООН по даному напрямку зекономлено коштів у розмірі 110 тисяч доларів США. На цю суму МОЗ погодив додаткову закупівлю препаратів.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді Міністерство охорони здоров'я уклало договори з трьома міжнародними організаціями - ПРООН, ЮНІСЕФ та британською закупівельної агенцією Crown Agents на здійснення закупівель ліків, вакцин та виробів медичного призначення за кошти державного бюджету 2016 року. У МОЗ повідомили, що таке рішення було прийнято з огляду на успішність поставок за контрактами за 2015 рік. Зараз триває підготовка переговорного процесу щодо закупівлі ліків за кошти держбюджету 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-