БПП хоче закласти в бюджет більше грошей на будівництво доріг

БПП хоче закласти в бюджет більше грошей на будівництво доріг

Укрінформ
Фракція Блоку Петра Порошенка "Солідарність" у Верховній Раді має намір підготувати пропозиції до другого читання Закону про Державний бюджет, де будуть передбачені додаткові кошти на дорожнє будівництво у 2017 році.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном та новопризначеним головою Державного агентства автомобільних доріг України Славомиром Новаком, повідомляє прес-служба Глави держави. 

"Глава держави також поінформував присутніх про результати своєї зустрічі з фракцією Блоку Петра Порошенка "Солідарність" у Верховній Раді та про ініціативу депутатів підготувати пропозиції до другого читання Закону про Державний бюджет, в якому одним з пріоритетів буде збільшення Дорожнього фонду і виділення додаткових коштів на дорожнє будівництво у 2017 році", - йдеться у повідомленні.

Президент відзначив, що буде продовжено експеримент щодо направлення 50% зібраних понад плану митних надходжень на дорожнє будівництво.

Глава держави наголосив, що така система показала свою ефективність в західних областях. Водночас, за словами Порошенка, в Одеській області цей експеримент працював набагато гірше, однак висловив сподівання, що зараз ситуація буде покращуватися.

Президент також наголосив, що необхідно докласти всіх зусиль, щоб ліквідувати "той провал, який був на будівництві дороги "Одеса - Рені", і проект має бути завершений в повному обсязі".

В свою чергу міністр інфраструктури Омелян зазначив, що підписані сьогодні Президентом три "дорожні"  закони сприятимуть реформуванню галузі.

"Ми маємо радянську систему станом на сьогодні. Сподіваюсь, що після того, як пан Славомир Новак приступив (до виконання обов'язків - ред.), з наступного року ми будемо бачити європейську модель як ремонту, так і будівництва доріг", - наголосив міністр.

Президент також висловив сподівання, що вже з перших тижнів і місяців роботи буде продемонстроване ефективне управління цієї галузі. "Це те, чого чекають люди. Коли є дорога, то є розвиток регіону. Коли є дорога, то зберігається час і транспортні засоби, значно покращуються перспективи та інвестиційна привабливість регіону", - зазначив Глава держави.

Він нагадав, що багато років в Україні фактично не будували дороги: "Це було джерело для  розкрадання коштів платників податків та хабарництва. Дуже радий, що на сьогоднішній день собівартість та якість доріг, в тому числі капітального ремонту та будівництва доріг, значно поліпшилось", - додав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-