Омелян заявляє про безліч зловживань в

Омелян заявляє про безліч зловживань в "Укрзалізниці" попри ProZorro

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляє, що в компанії "Укрзалізниця" все ще фіксуються зловживання із закупівлі товарів, попри впровадження електронної системи ProZorro.

Про це міністр повідомив в ефірі Радіо Свобода.

"Зловживань – безліч, ці зловживання, на жаль, не тільки у відсотках, а у рази… В залежності від номенклатури, але буває від 10% до 50%, інколи кількаразове перевищення вартості товарів. Звичайно, полегшило те, що ми перейшли на систему ProZorro. Вже не буває дивних тендерів з викиданням учасників, але, не зважаючи на нові механізми, люди намагаються працювати по-старому", – зазначив міністр.

Припинити корупцію або хоча б її суттєво зменшити було одним із завдань керівника "Укрзалізниці" Войцеха Балчуна.

"Поки що очікуваного результату я не бачу. Фактично пройшло сім місяців роботи і тих суттєвих зрушень, яких було обіцяно ним самим, тим більше зрушень, яких вимагало міністерство інфраструктури, Кабмін, на жаль, поки що не досягнуто. Є надзвичайно великий ресурс, який досі фактично використовується неефективно. Це питання Балчуна, щоб він налагодив роботу самої залізниці", – зазначив Омелян.

На запитання, чи є у Балчуна терміни для реалізації свого завдання, міністр відповів, що розраховує розібрати роботу керівника "Укрзалізниці" на спеціальні нараді.

"Це питання порушувалося перед Прем’єр-міністром. Я сподіваюся, що ми все ж таки зможемо провести спільну зустріч наглядової ради правління "Укрзалізниці" в присутності Прем’єр-міністра, міністра інфраструктури для того, щоб фахово обговорити це питання. На жаль, ця спільна зустріч відкладається в силу якихось причин", – розповів Омелян.

Як повідомлялося, у липні 2016 року новий керівник "Укрзалізниці" Войцех Балчун озвучував план роботи на найближчі півроку: прибрати корупцію та очистити компанію від нечесних співробітників. Для пересічних пасажирів – більше сполучень та якісніший сервіс.

Громадянина Польщі Войцеха Балчуна Кабінет міністрів України призначив на посаду керівника "Укрзалізниці" у квітні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-