Австрія та Німеччина допоможуть Україні

Австрія та Німеччина допоможуть Україні "порахувати" ліси

Укрінформ
Україна підписала двосторонній Меморандум про співпрацю з Австрією, який вже найближчим часом дозволить реалізувати в Україні інвестиційні проекти, пов'язані з обліком лісового фонду та охороною лісів.

Про це повідомила т. в. о. голови Держлісагентства Христина Юшкевич.

"Завдяки цьому Меморандуму ми вже активно працюємо над початком широкомасштабного тристороннього міжнародного проекту спільно з Австрією і Німеччиною, який буде реалізований в Україні. Він буде направлений, зокрема, на здійснення повноцінного державного обліку лісів і ведення державного лісового кадастру", - розповіла вона.

Крім того, за словами Юшкевич, у поточному році розпочато реалізацію угоди про співробітництво між урядом Республіки Туреччина і урядом України в галузі лісового господарства, яка була підписана ще в жовтні 2013 року. Таким чином, вже навесні 2017 року буде проведене стажування українських лісівників у Туреччині.

Як повідомили в Держлісагентстві, останній частковий облік лісів в Україні проводився в 2011 році. А загальний облік лісів України проводився ще у 1996 році.

"Завдяки можливій реалізації проекту Держлісагентство зможе ефективно організовувати охорону та захист лісів, раціональне використання лісового фонду України, відтворення лісів, здійснювати системний контроль за якісними і кількісними змінами лісів", - наголосили в лісовому відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-