Світовий банк тимчасово забрав $220 мільйонів з кредитного портфеля Укравтодору

Світовий банк тимчасово забрав $220 мільйонів з кредитного портфеля Укравтодору

Укрінформ
Світовий банк вирішив тимчасово забрати близько 220 млн доларів з кредитного портфеля Держагентства автомобільних доріг України ("Укравтодор").

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій за результатами роботи тижневої місії представників Світового банку.

"Ми вважаємо, що наше рішення - це win-win-ситуація для усіх. Ці гроші до вас точно повернуться", - підкреслила директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен.

За її словами, часткове скасування фінансування - тимчасовий і вимушений крок, оскільки зараз гроші Світового банку не рухаються досить швидко. Це, як вважають у міжнародній фінансовій організації, обтяжує Україну економічно та не звільняє місце для підтримки нових проектів.

На зустрічі Кахконен з керівником "Укравтодору" Славоміром Новаком було узгоджено загальні напрямки роботи з держагентством на 2017 рік. Зокрема, наступного року "Укравтодор" внесе 20 проектів, що стосуються інженерного проектування, консультацій, попереднього дизайну, на розгляд Світового банку з приводу можливостей подальшого фінансування.

Нагадаємо, у проекті Госбюджету- 2017 передбачено близько 6,6 млрд грн коштів на розвиток і утримання українських доріг при мінімальній потребі 40 млрд грн - такі цифри озвучувалися на плановому засіданні громадської ради держагентства 30 листопада.

Згідно з ухваленим парламентом законом про Дорожній фонд, він формуватиметься не з 2017 року, як очікувалося, а з 1 січня 2018 року. Так, у 2018 році до Дорожнього фонду перераховуватимуться 50% усіх акцизів з палива та інших передбачених джерел, у 2019 році - 75%, у 2020 році - 100%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-