В Омеляна кажуть, що облавтодори саботують ProZorro

В Омеляна кажуть, що облавтодори саботують ProZorro

Укрінформ
Облавтодори не поспішають освоювати кошти, виділені в 2016 році на ремонт доріг, саботуючи у такий спосіб перехід на закупівлі в системі ProZorro.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов в інтерв'ю ЛІГА.net

"Має місце саботаж з переходом структур Укравтодору на закупівлі в системі ProZorro. Ця проблема була і залишається у кількох регіонах, хоч і змушуємо переходити. І це тільки верхівка всіх проблем, які є в регіонах із проведенням закупівель. Ми бачимо проблеми з проведенням конкурсів, тендерів на закупівлю матеріалів. У закупівлях робіт на виконання проектів теж ситуація дуже складна", - зазначив Кравцов.

Серед областей, які не справляються з освоєнням коштів, він назвав Дніпропетровську область.

"Області не впоралися з освоєнням коштів, наприклад, Дніпровський регіон. Звісно, відповідні кадрові рішення будуть прийняті. Це критичне питання, тому що в цих регіонах мало бути 100-відсоткове освоєння коштів, враховуючи стан місцевих доріг", - наголосив заступник міністра.

Також він заявив про проблеми з компанією Укрдорінвест, яка керує дорожніми проектами за рахунок міжнародних фінансових організацій.

"Були проблеми з роботою компанії Укрдорінвест (компанія, яка керує дорожніми проектами за рахунок МФО - Ред.). Зараз їх більш-менш вирішили, але багато часу згаяно", - додав Кравцов.

За його словами, загалом цього року на дороги виділено близько 19 млрд грн.  З них реальні кошти на проведення робіт - близько 5-6 млрд грн. Велика частина коштів спрямована на роботи в західних регіонах країни, а також на основні транспортні коридори: Київ - Харків, Київ - Одеса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-