Ремонт доріг: Кубів хоче провести львівський експеримент по всій Україні

Ремонт доріг: Кубів хоче провести львівський експеримент по всій Україні

Укрінформ
У Держбюджеті-2017 закладено більше 14 мільярдів гривень для створення дорожнього фонду. Це дозволить відремонтувати дороги по всій Україні.

Про це заявив під час робочої поїздки на Львівщину перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Львівський експеримент із ремонтом доріг за рахунок 50-відсоткового відрахування для цієї мети сум від перевищення митних зборів повністю вдався і його потрібно аплікувати на всю Україну. Для цього також необхідно створити єдиний дорожній фонд. У бюджет 2017-го року вперше за всю історію незалежної України для цієї мети закладено 14,2 мільярда гривень", - сказав Кубів.

За його словами, це дозволяє залучити ще 27 мільярдів від міжнародних фінансових організацій. І це є одним із пріоритетів у розвитку економіки. Адже коли є дороги, розвивається життя прилеглих до них сіл, логістика сільського та агротуризму. Промовистий показник – ціна на нерухомість. Вздовж відремонтованих доріг на Львівщині вона виросла в 2,5 рази.

Під час робочої поїздки на Львівщину Степан Кубів оглянув хід ремонту доріг Червоноград - Радехів - Броди та Львів - Тернопіль. Фінансування робіт ведеться за рахунок з відрахувань митних платежів - 50 відсотків від перевищення надходження індикативних планів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-