Шахтарям дадуть мільярд на зарплати - Кубів

Шахтарям дадуть мільярд на зарплати - Кубів

Укрінформ
У бюджет-2017 закладено мільярд гривень на виплату заробітної плати шахтарям, що дозволить проводити розрахунки із гірниками вчасно і не допускати заборгованостей.

Про це під час робочої поїздки на Львівщину зазначив перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За весь попередній період шахти розглядалися як інструмент схем. Було багато посередників, але не було бачення стратегії розвитку галузі, не було фінансово-економічного  балансу і ніхто не розраховував реальної ціни на вугілля. Коли формувався бюджет на наступний рік, баланс з продажу і план із реальної оплати праці шахтарів ніколи не відповідав рівності. Вперше у бюджеті 2017 року щодо реструктуризації та реорганізації усіх шахт країни, в тому числі і на Львівщині, є чітке бачення. Виділені відповідні кошти, які забезпечать стратегію і старт модернізації шахт, закладено мільярд гривень для 100-відсоткового забезпечення фонду оплати праці шахтарів",- зазначив Кубів.

Він додав, що далі, вже на рівні керівництва державних вугільних підприємств, має бути розроблена  тактика виходу із накопиченої заборгованості, яку потрібно погасити до кінця року.

У ході робочої поїздки на Львівщину Кубів провів робочу нараду у Львівській вугільній компанії, де розглядався поточний стан справ і перспективи розвитку цього підприємства, а також попередження загроз загорянь на териконах, де воно складує відходи переробки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-