Кубів про пожежу на териконі біля Львова: Із мухи роздмухують слона

Кубів про пожежу на териконі біля Львова: Із мухи роздмухують слона

Укрінформ
Ситуація довкола загоряння терикону поблизу Червонограда на Львівщині дуже перебільшена.

Про це перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів зазначив на робочій нараді з керівниками та фахівцями гірничо-збагачувальної фабрики, спеціалізованого управління з гасіння терикону і рекультивації земель та інших підрозділів ДП «Львіввугілля», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Напередодні у Верховній Раді розгорнулись пристрасні дебати довкола горіння терикону збагачувальної фабрики у Червонограді. Називалась понад гектарна площа, яку обійняв вогонь, близько сотні осередків горіння і тління. Прибувши на місце, ми з головою облдержадміністрації Олегом Синюткою об'їхали увесь терикон, але побачили два невеликі загоряння, з якими борються рятувальники. Їх поливають водою та засипають інертною породою, щоб перекрити доступ повітря. Політики ж намагаються роздмухати із малої мухи великого слона», - зазначив Кубів.

За його словами, коли зняти політику, яка накручувалась у сесійній залі ВР довкола ситуації із загорянням терикону, видно абсолютно якісну роботу із ліквідації загоряння. Звичайно, є проблема з нестачею техніки, забезпечення паливно-мастильними матеріалами, людськими ресурсами, але це питання не відповідає навіть рівню ЛОДА, а носить локальний характер і має розв'язуватися самим гірничим підприємством.

Нагадаємо, ще з минулої осені між містами Червоноград і Соснівка горить нижній ярус терикону Центральної збагачувальної фабрики "Червоноградська". Через пожежі на териконах Львівщини до адміністративної відповідальності притягнули двох керівників ПАТ "Львівська вугільна компанія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-