АМКУ оштрафував учасників торгів філії Укрзалізниці

АМКУ оштрафував учасників торгів філії Укрзалізниці

Укрінформ
Антимонопольний комітет оштрафував ТОВ «Євро Метал Інвест» та ТОВ «ІНТЕР-ГТВ» на 2 785 530 грн кожного за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосувались спотворення результатів торгів.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

"ТОВ "Інтер-ГТВ" і ТОВ "Євро Метал Інвест" брали участь у відкритих торгах на закупівлю прокладок гумових для рейкових колій, які проводило державне підприємство "Укрзалізничпостач". Як виявилось, обидва товариства є пов'язаними між собою відносинами контролю, а саме вони перебувають під контролем одного суб'єкта господарювання. Відповідачі мали можливість доступу до інформації один одного та обміну інформацією щодо господарської та фінансової діяльності, в тому числі і щодо участі у торгах", - йдеться у повідомленні.

У пропозиціях конкурсних торгів, які подали обидва товариства, наявні схожі елементи, зокрема, їх статути засвідчені одним й тим самим нотаріусом, банківські гарантії отримані в одному й тому ж банку. У складі своїх пропозицій ТОВ "Євро Метал Інвест" і ТОВ "Інтер-ГТВ" надавали ідентичні документи, а також документи, які взагалі не вимагались вимогами тендерної документації.

Також було встановлено, що ТОВ "Інтер-ГТВ" і ТОВ "Євро Метал Інвест" подали завищені цінові пропозиції.

"Відповідно дії ТОВ "Інтер-ГТВ" і ТОВ "Євро Метал Інвест", а саме здійснення ними узгодженої поведінки під час підготовки та участі в торгах, були визнані Антимонопольним комітетом України як порушення, передбачені пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України "Про захист економічної конкуренції", у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів, тендерів, та накладено вказаний вище штраф, що підлягає сплаті у двомісячний строк з дня одержання рішення", - зазначили в АМКУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-