Чиновника філії УЗ арештували на два місяці, застава - майже 3 мільйони

Чиновника філії УЗ арештували на два місяці, застава - майже 3 мільйони

Укрінформ
Солом'янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб із альтернативою внесення застави у сумі 2 млн 856 тис. грн для заступника директора ДП «Укрзалізничпостач», яка є філією ПАТ «Укрзалізниця».

Про це в п'ятницю повідомили в прес-службі НАБУ.

«У п'ятницю, 15 липня, Солом'янський районний суд м. Києва, розглянувши клопотання детективів Національного антикорупційного бюро України та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб із альтернативою внесення застави у сумі 2 млн 856 тис. грн для заступника директора ДП «Укрзалізничпостач» (на даний час філія ПАТ «Укрзалізниця»)», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в НАБУ, разом із двома іншими особами він підозрюється у заволодінні бюджетними коштами під час закупівель для вказаного державного підприємства. Схема реалізувалася шляхом штучного завищення вартості предметів закупівлі на суму понад 20 млн грн (при ціні договору поставки близько 55 млн грн).

Напередодні, 13 липня, суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для начальника профільного відділу ДП «Укрзалізничпостач», який був членом комітету з конкурсних торгів та, за версією слідства, відігравав роль виконавця у корупційній схемі.

«Щодо куратора учасників торгів, то через затягування розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу адвокатами та постійну зайнятість судді, судове рішення не було винесено вчасно. Відтак, відповідно до ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, термін його затримання (72 години) завершився. Наразі сторона захисту підозрюваного апелює до погіршення його стану здоров'я та неможливість брати участь у судових засіданнях», - йдеться в повідомленні НАБУ.

Як повідомлялося, 12 липня 2016 року детективи НАБУ затримали заступника директора ДП «Укрзалізничпостач», начальника профільного відділу ДП, а також куратора учасників торгів. Для кожного з них детективи та прокурори САП просили суд обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі, що не є меншим за суму збитків, завданих державі - понад 20 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-