Уряд готує

Уряд готує "зелене світло" для бізнесу, який інвестує в українські порти - Кістіон

Укрінформ
Підготовка проекту постанови Кабміну України щодо порядку й умов укладання договорів, на підставі яких здійснюватиметься компенсація інвестицій, внесених суб’єктами господарювання у об’єкти портової інфраструктури нашої країни, вийшла на фінішну пряму.

Про це сьогодні в ході засідання Логістичного комітету повідомив віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, пише Урядовий портал

«Проект постанови знаходиться на завершальній стадії доопрацювання. Сьогодні разом з бізнесом ми обговорили останні штрихи - механізми легалізації незареєстрованих з об’єктивних причин об’єктів портової інфраструктури як державної, так і приватної форми власності, щоб після імплементації положень цього документа не виникало жодних суперечностей й зловживань», - зауважив віце-прем’єр.

Серед іншого сьогодні комітет розглянув питання лібералізації регулювання тарифів на залізничні перевезення міжнародного сполучення, а також порядок удосконалення інформаційного обміну між органами доходів і зборів, іншими державними органами та підприємствами за принципом «єдиного вікна» з використанням електронних засобів передачі інформації.

За підсумками цієї роботи уряд у тісній співпраці з бізнесом й експертним середовищем має намір представити чіткий і прозорий механізм залучення інвестицій в розвиток логістичної системи України, рішення, які будуть задовольняти і державу, і учасників ринку, і суспільство.

Логістичний комітет працює з січня цього року під головуванням віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона. Це майданчик для постійного діалогу з бізнесом й експертним середовищем з метою відпрацювання нормативно-правових актів, необхідних для реформування транспортної інфраструктури України.

Протягом 5 років в Україні діє закон «Про морські порти» (стаття 27), згідно з яким інвесторам, які займаються модернізацію або будівництвом об’єктів портового господарства, передбачена індексація їх капіталовкладень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-