Для запуску Дніпровського меткомбінату потрібно $150 мільйонів - гендиректор

Для запуску Дніпровського меткомбінату потрібно $150 мільйонів - гендиректор

Укрінформ
Для запуску і рентабельної роботи найбільшого українського металургійного підприємства – «Дніпровський металургійний комбінат» потрібно одноразово 150 мільйонів доларів.

Про це під час спільної наради адміністрації ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» , розташованого в м. Кам'янське (колишній Дніпродзержинськ) Дніпропетровській області,  та профспілкового активу підприємства повідомив генеральний директор підприємства В'ячеслав Мосьпан, повідомляє сайт ПАТ «ДМК».

«Для забезпечення «стартової» роботи трьох печей комбінату, бо саме в такій кількості виробництво буде рентабельним, на сьогодні потрібно близько 150 мільйонів доларів одноразово», - зазначив Мосьпан.

За його словами, чим довше підприємство стоїть, тим серйозніша потрібна підготовка до запуску - іншого шансу запустити виробництво, можливо, не буде.

Як наголосив директор з виробництва Костянтин Несвіт, на підприємстві є запас сировини на виробництво агломерату на перші 10 діб роботи підприємства двома печами, але за умови, що не пізніше 3-х діб з моменту роздувки печей на комбінат почне надходити вугілля або коксова дрібна фракція.

Ще одне питання, яке потрібно буде вирішити перед запуском основного обладнання, - забезпечення магістралей комбінату природним газом, подача якого сьогодні перекрита через борги ДМК.

Як раніше повідомлялося, в кінці березня через відсутність постачання металургійного коксу з окупованого Алчевська повністю зупинив роботу «Дніпровський металургійний комбінат». На підприємстві введено «гарячу» консервацію технологічного обладнання.

Його запуск планувався через 7-10 днів, коли на рахунки комбінату очікувалося надходження зворотних коштів ПДВ, але гроші були перераховані з держбюджету лише в кінці квітня. До цього моменту рахунки ДМК вже були арештовані за борги підприємства перед кредиторами.

ПАТ «Дніпровський меткомбінат» - одне з найбільших підприємств промислового комплексу України з повним металургійним циклом. Воно входить до шістки провідних металургійних комбінатів країни за обсягами виробництва і реалізації металопродукції.

Фото Wikimapia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-