Всесвітній банк і МВФ схвалили

Всесвітній банк і МВФ схвалили "фінальний драфт" пенсійної реформи - Данилюк

Укрінформ
Рішення про запровадження мінімального стажу допомагає розв`язати проблеми Пенсійного фонду, а також створити мотивацію, щоб люди працювали легально.

Про це в інтерв'ю "Діловій столиці" заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Якщо говорити про пенсійну реформу, звичайно, можна піти стандартним шляхом і підвищити пенсійний вік. Але у нас є велика проблема, якої немає у розвинених країнах, - в Україні занадто висока доля тіньової економіки. Тому наше рішення про запровадження мінімального стажу допомагає вирішити проблеми Пенсійного фонду (ПФ), а також створити мотивацію, щоб люди працювали легально. Важливо не плутати, при цьому ми не збираємося підвищувати пенсійний вік", - сказав Данилюк.

Міністр зазначив, що зараз є декілька проблем у пенсійній системі, і запровадження мінімального стажу дає можливість вирішити більше питань, ніж підвищення пенсійного віку. 

"Тому ми знайшли рішення на тривалу перспективу. До речі, Всесвітній банк і МВФ схвалили фінальний драфт пенсійної реформи. І це важливо, тому що МВФ звертає увагу на фіскальну складову, наскільки ця система стабільна у довгостроковій перспективі. А Всесвітній банк дивиться на те, наскільки ця система є соціально справедливою і забезпечує гідний рівень пенсій у довгостроковій перспективі. Тому вважаю, що це дуже висока оцінка роботи уряду, у першу чергу мого колеги - міністра Андрія Реви. За дуже короткий термін ми розробили якісний законопроект, який вже схвалили уряд і наші міжнародні партнери", - підкреслив Данилюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-