Гральному бізнесу треба дати можливість функціонувати легально – Луценко

Гральному бізнесу треба дати можливість функціонувати легально – Луценко

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що боротьба з незаконним гральним бізнесом може пожвавитись завдяки законодавчому врегулюванню та видачі ліцензій визначеним лотереям.

Про це генпрокурор сказав 23 червня під час брифінгу у Житомирі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні Рада національної безпеки та оборони припинила діяльність двох мереж гральних закладів. Фактично функціонує лише «Українська національна лотерея». Вона сплачує податки, а значить, її заклади легально працюють на території України. За минулий рік ми закрили сотні «точок» нелегального грального бізнесу, але вони відновлюються, як гриби після дощу. З моєї точки зору, проблема тут лежить у законодавстві. Тобто, можна карати, але треба дати можливість для легального функціонування. Кабінет міністрів, на мою думку, має найближчим часом видати офіційні ліцензії одній-двом-трьом лотереям або скільком вони вважають за потрібне, після чого це перейде у законну площину. Решта закладів мають бути усунуті з вулиць міста», – пояснив Луценко.

При цьому він зауважив, що процес боротьби з нелегальним гральним бізнесом ускладнюється тим, що кожен із таких закладів «кришують» представники правоохоронних органів. Не вдаючись до конкретизації, генпрокурор таки навів приклад, коли на території Житомирської області працівник прокуратури займався такою протиправною діяльністю просто в будинку свого батька.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-