Коломойський намагається відсудити Приватбанк - заступниця глави НБУ

Коломойський намагається відсудити Приватбанк - заступниця глави НБУ

Укрінформ
Заступниця глави НБУ заявила, що Ігор Коломойський оскаржує в суді рішення про визнання банку неплатоспроможним та його націоналізацію.

Таку заяву Катерина Рожкова зробила в інтерв’ю Finbalance.

«У позовній заяві пан Коломойський писав про рейдерство з боку держави.

Як можна сподіватися на успіх в реструктуризації [інсайдерських кредитів, - ред.], якщо екс-власник банку, попри те, що є листи з його зобов’язаннями, йде в суд, подає позов про визнання протиправним рішення НБУ про визнання Приватбанку неплатоспроможним, відповідно, й рішення про націоналізацію, а також всіх порук?" - заявила Рожкова.

"У Законі про систему гарантування, де передбачено націоналізацію, є такий момент: попередній власник акцій банку немає права вимагати від інвестора (тобто держави в нашому випадку) відшкодування збитків, понесених у результаті придбання новим інвестором акцій банку, з підстав недійсності, скасування або визнання протиправними будь-яких рішень, правочинів або інших дій, прийнятих в процесі визнання банку неплатоспроможним.

Тобто по закону він немає права вимагати відшкодувань. Інше питання – наші суди. У нас судді дуже люблять одягати в нас на себе мантію судді Конституційного Суду та трактувати закони. Отут є питання», - зауважила Рожкова.

Видання нагадує, що, раніше Коломойський подав позов до НБУ щодо розірвання договору поруки по боргам Приватбанку перед НБУ по кредитам рефінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-