Для реформування фінсектору потрібно прийняти 30 законопроектів - Нацбанк

Для реформування фінсектору потрібно прийняти 30 законопроектів - Нацбанк

Укрінформ
На розгляді Верховної Ради знаходиться 30 законопроектів, які необхідно прийняти для реформування фінансового сектору.

Про це сказав директор департаменту стратегії та реформування Національного банку України Михайло Відякін в рамках звіту щодо виконання Нацбанком Комплексної програми розвитку фінансового сектору України до 2020 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі у Верховні Раді лежить 30 законопроектів, які необхідно прийняти для того, щоб реформи рухались. Це не лише законопроекти Національного банку, це і законопроект з інших сфер фінансового ринку», - сказав Відякін.

Він зазначив, що в Нацбанку розчаровані відхиленням законопроекту 5361-д щодо регулювання переказу коштів.

Як повідомлялося, днями цей законопроект було відхилено. Його прийняття дало б змогу банкам України відкривати рахунки юридичним особам-нерезидентам; резидентам України використовувати електронні гроші, випущені нерезидентами, для здійснення переказів та розрахунків за товари (роботи, послуги) в мережі Інтернет. Також даний законопроект передбачає встановлення однакових підходів для започаткування діяльності в Україні учасників платіжних систем та створення умов для виходу міжнародних провайдерів інтернет-розрахунків на платіжний ринок України, тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-