Держава вже вклала в Приватбанк 5% ВВП - Нацбанк

Держава вже вклала в Приватбанк 5% ВВП - Нацбанк

Укрінформ
Держава уже витратила на поповнення капіталу Приватбанку еквівалент майже 5% ВВП задля збереження фінансової стабільності.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Щоб зберегти фінансову стабільність, держава уже витратила на поповнення капіталу Приватбанку еквівалент майже 5% ВВП», - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що вже завершено очищення банківського сектору, що тривало протягом трьох останніх років. Банківський сектор очікувано став прибутковим з початку 2017 року. Збільшуються чисті процентні доходи, оскільки фондування стає дешевшим, та чисті комісійні доходи, адже підвищується попит населення й бізнесу на банківські послуги. У НБУ підкреслюють, що ситуація в реальному секторі та секторі домогосподарств сприятлива для відновлення банківського кредитування. Прибутковість компаній реального сектору підвищується, минулого року підприємства більшості галузей збільшили обсяги капітальних інвестицій. Відтак є підстави для зростання попиту бізнесу на середньострокове кредитування. Реальний наявний дохід населення також збільшується завдяки зниженню інфляції та підвищенню мінімальної зарплати. Це підвищує привабливість споживчого кредитування для банків, яке поки що переважно зосереджене в сегментах карткових кредитів та кредитів на поточні потреби. Починає повільно відновлюватися іпотека.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-