У Мінфіні пояснили, звідки у бюджеті з’являться додаткові 25 мільярдів

У Мінфіні пояснили, звідки у бюджеті з’являться додаткові 25 мільярдів

Укрінформ
Кабінет міністрів схвалив проект закону про внесення змін до державного бюджету на 2017 рік. Зміни відбудуться у частині доходів, у бюджеті додатково з’явиться майже 25 млрд грн.

Про це на засіданні уряду сказала перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми пропонуємо внести зміни до державного бюджету на 2017 рік, по-перше, у частині доходів загального бюджету. Ми пропонуємо по загальному фонду збільшення на 25 млрд грн, у тому числі за рахунок ПДФО, ПДВ з ввезених на територію України товарів, рентної плати на нафту і газовий конденсат, чистого прибутку на перевиконання дивідендів НАК «Нафтогаз України», - сказала Маркарова.

Вона назвала підстави для внесення відповідних змін.

«Відбулося уточнення прогнозів МВФ щодо розвитку окремих країн та цін на світових ринках, змінився розмір мінімальної заробітної плати, було запроваджене торгове ембарго з тимчасово окупованими територіями. Попри це, у 2016 році було досягнуто вищих обсягів виробництва як промислової, так і с/г продукції – у результаті очікуваний номінальний ВВП у 2017 році було збільшено на 260,9 млрд грн – до 2,845 трлн грн. Плюс відбулися зміни у фонді оплати, імпорті/експорті», - сказала Маркарова.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман додав, що якби не було запроваджено торговельної блокади з ОРДЛО, сума перековиконання була б «на мільярди вищою».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-