Омелян: поромне сполучення між Україною та Туреччиною - пріоритет для держави

Омелян: поромне сполучення між Україною та Туреччиною - пріоритет для держави

Укрінформ
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про наміри посилити співпрацю у сфері паромного сполучення між Україною та Туреччиною.

Про це він заявив під час зустрічі з Міністром транспорту, морських справ та комунікацій Турецької Республіки Ахметом Арсланом, яка відбулась в Лейпцигу, інформує Мінінфраструктури.

 "З квітня розпочато пряме пасажирське поромне сполучення між портом Хайдарпаша (Стамбул) і Одесою паромом "Каунас", що перевозить також вантажні автомобілі та залізничні вагони. Це - важлива подія, ознака того, що ми розвиваємо українсько-турецьке співробітництво. Разом з тим, ключове завдання на сьогодні - це відновлення роботи поромної переправи Іллічівськ - Самсун, яка може стати продовженням проекту комбінованого транспорту "Вікінг" та продовжити маршрут у Скандинавські країни. І я радий, що ми спільно з турецькою стороною працюємо над цим проектом", - зазначив урядовець.

Омелян відзначив,  що розвиток поромного сполучення між портами України та Туреччини є пріоритетним завданням для України. 

Також сторони обговорили шляхи лібералізації автомобільних і авіаперевезень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-