Нафтогаз vs Газпром: Петренко обіцяє назвати «приємні цифри» штрафу

Нафтогаз vs Газпром: Петренко обіцяє назвати «приємні цифри» штрафу

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко заявляє, що скоро будуть оприлюднені результати щодо виконання рішення суду про штраф «Газпрому», і ці суми будуть приємні.

Про це він заявив журналістам у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я багато деталей не буду розповідати. Можу сказати, що вже зараз арештоване певне майно «Газпрому», яке знаходиться на території України. Про це сам «Газпром» повідомив. Мова йде про акції компанії, де вони є акціонерами, компанії робочі, діючі, які мають і потоки грошові, і які виплачують дивіденди. Окрім того, вже стягнуті перші суми з «Газпрому» на території України. Давайте скажемо так, що дуже скоро ми покажемо цей результат у цифрах. І вони будуть приємні», - заявив Петренко.

Він підкреслив, що на цьому Україна зупинятися не буде, «розуміючи, що, звичайно, активів на 172 млрд гривень на території України, які б належали «Газпрому», очевидно, немає».

А тому, заявив Петренко, «ми будемо рухатися в інші країни, де є відповідні країни і грошові кошти, і ставити питання про виконання українських рішень і в майбутньому - міжнародних рішень про стягнення з «Газпрому» заборгованості».

Як повідомлялося, Вищий господарський суд України 16 травня відхилив касаційну скаргу «Газпрому» на рішення щодо стягнення з нього штрафу і пені, накладених Антимонопольним комітетом на загальну суму 172 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу територією України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-