«Зелена» енергетика: в Одещину інвестують $80 мільйонів

«Зелена» енергетика: в Одещину інвестують $80 мільйонів

Укрінформ
Голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов та директор енергетичного холдингу KNESS GROUP Сергій Шакалов підписали сьогодні Меморандум про співпрацю з метою будівництва трьох сонячних електростанцій в Одеській області.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в прес-службі ОДА.

"В Одеській області розпочинається масштабний проект в галузі альтернативної енергетики... Інвестуючи в "зелену енергетику", ми працюємо заради розвитку альтернативної енергетики, яка разом з підвищенням енергоефективності є запорукою сталого розвитку і екологічної безпеки нашого регіону. Згідно з цією домовленостю, вже за рік на Одещині буде зведено й здано в експлуатацію три сонячних електростанції, розташовані в Арцизькому та Окнянському районах", - заявив на церемонії підписання меморандуму Степанов.

За його словами, нові станції генеруватимуть 86 МВт електроенергії, а зараз в Одеській області сукупно виробляється 220 МВт. В реалізацію проект буде інвестовано понад 80 мільйонів доларів від українських, американських та європейських інвесторів.

Голова ОДА наголосив, що разом з інвестиціями і технологіями проект дозволить створювати нові робочі місця: "Ми очікуємо, що в результаті реалізації проекту будівництва трьох сонячних електростанцій в Одеській області буде створено 40 нових постійних робочих місць. До будівництва електростанцій також буде залучено ще близько 500 фахівців на тимчасовій основі".

У свою чергу, директор KNESS GROUP Шакалов зазначив, що підписання меморандуму є показником того, що Одеська ОДА готова до активного впровадження сучасних технологій та зацікавлена в залученні інвестицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-