Міненерго чекає від Фірташа добровільної згоди платити за газові мережі

Міненерго чекає від Фірташа добровільної згоди платити за газові мережі

Укрінформ
Міненерго розіслало операторам газорозподільних мереж договори про платне їх використання та очікує, що оператори у встановлений законом термін зі свого боку підпишуть зазначені документи.

Про це Укрінформу повідомив радник міністра енергетики Максим Білявський з посиланням на заступника міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігора Прокопіва.

"Міністерство вжило наступних заходів із забезпечення платного використання державного майна - газорозподільних систем, відповідно до закону про ринок природного газу та постанови КМУ №95: по-перше, ми провели низку переговорів з представниками операторів ГРМ, по-друге - погодили текст договору, яким буде регулюватись платне використання державного майна. Учора було підписано примірники договорів та розіслано операторам ГРМ", - сказав Прокопів.

Він пояснив, що міністерство зробило публічну оферту і очікує, що оператори у встановлений законом термін зі свого боку підпишуть зазначені договори.

"Одночасно з цим ми закінчуємо традиційну щорічну інвентаризацію, майже усі компанії-оператори ГРМ своєчасно подали необхідні документи для реалізації цього процесу", - повідомив Прокопів.

Як повідомлялося, Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом передачі урядом в 2012 році газорозподільних мереж на безоплатній основі у господарське відання облгазам. 70% облгазів контролює олігарх Дмитро Фірташ.

Фото: КоммерсанЪ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-