Гройсман просить НАБУ розслідувати дії посадовців Одеського припортового

Гройсман просить НАБУ розслідувати дії посадовців Одеського припортового

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман просить Генпрокуратуру й НАБУ взятися за справу Одеського припортового заводу.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

"Гройсман направив листи до Генеральної прокуратури України та Національного антикорупційного бюро з закликом провести відповідні розслідування, захистити інтереси держави та не допустити штучного банкрутства публічного акціонерного товариства "Одеський припортовий завод" - одного з найбільших підприємств хімічної галузі країни", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Гройсман у своєму листі до генпрокурора Юрія Луценка просить ГПУ "вступити в цю справу".

Звертаючись до керівника НАБУ Артема Ситника, Прем’єр-міністр закликав провести спеціальне розслідування  діяльності посадових осіб з метою виявлення фактів порушення інтересів держави.

"Враховуючи стратегічне значення підприємства для економіки та безпеки держави, прошу Вас розглянути можливість проведення розслідування діяльності посадових осіб з метою виявлення фактів порушення інтересів держави та запобігання доведенню до банкрутства одного з найбільших державних підприємств", - йдеться у зверненні глави уряду до керівника НАБУ.

Нагадаємо, 19 травня Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ зупинив виконання рішення суду про стягнення з Одеського припортового заводу 193 мільйонів доларів на користь компанії Ostchem Дмитра Фірташа.  

Раніше Фонд держмайна подав касаційну скаргу на ухвали судів Одеської області щодо боргу-тягаря ОПЗ.

Керівник ФДМУ Дмитро Парфененко після винесення 10 травня Апеляційним судом ухвали щодо боргів ОПЗ, заявив, що такі ухвали фактично відкривають шлях до банкрутства надважливого містоутворюючого підприємства. Він наголосив, що Фонд робить усе можливе, аби не допустити занепаду підприємства і, зокрема, готує касаційну скаргу на ці ухвали.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні КМУ 10 травня доручив ФДМУ та Міністерству юстиції терміново розібратися у спорі між ОПЗ та Ostchem, наголосивши на невідкладності прийняття всіх заходів із захисту державних інтересів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-