Справа ОПЗ: суд зупинив стягнення $193 мільйонів на користь Фірташа

Справа ОПЗ: суд зупинив стягнення $193 мільйонів на користь Фірташа

Укрінформ
Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ зупинив виконання рішення суду про стягнення з Одеського припортового заводу 193 мільйонів доларів на користь компанії Ostchem Дмитра Фірташа.

Про це повідомляється на сайті Фонду державного майна.

"Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ своєю ухвалою від 17.05.2017 прийняв до провадження касаційну скаргу Фонду держмайна у справі щодо боргу ОПЗ перед компанією Ostchem. Крім того, зазначеною ухвалою Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ зупинив виконання ухвали Южного міського суду Одеської області від 06.03.2017 у справі про стягнення з ПАТ "ОПЗ" на користь компанії Остхем Холдінг Лімітед 5,24 млрд грн непогашеного основного боргу та 1,57 млрд грн неоспорюваної нарахованої пені", - йдеться у повідомленні.

Раніше Фонд держмайна подав касаційну скаргу на ухвали судів Одеської області щодо боргу-тягаря ОПЗ.

Керівник ФДМУ Дмитро Парфененко після винесення 10 травня Апеляційним судом ухвали щодо боргів ОПЗ, заявив, що такі ухвали фактично відкривають шлях до банкрутства надважливого містоутворюючого підприємства. Він наголосив, що Фонд робить усе можливе, аби не допустити занепаду підприємства і, зокрема, готує касаційну скаргу на ці ухвали.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні КМУ 10 травня доручив ФДМУ та Міністерству юстиції терміново розібратися у спорі між ОПЗ та Ostchem, наголосивши на невідкладності прийняття всіх заходів із захисту державних інтересів.

На своїй прес-конференції 14 травня Президент України Петро Порошенко заявив, що банкрутство ОПЗ абсолютно неприйнятне. Виходом зі складної ситуації на підприємстві Президент назвав його приватизацію: "Єдиний вихід з цієї ситуації, і це стосується не лише ОПЗ, - є приватизація. Приватизація - як ліквідація потенційного джерела корупції".

Як повідомлялося, Южний міський суд Одеської області своєю ухвалою від 6 березня 2017 р. у справі № 519/15/17 задовольнив клопотання представника компанії OstchemHoldingLimited про визнання та надання дозволу на примусове виконання на території України часткового арбітражного рішення за згодою № 1 Арбітражного інституту Торгової палати м. Стокгольма від 25 липня 2016 р. у справі V 2016/065 про стягнення з ПАТ "Одеський припортовий завод" на користь компанії OstchemHoldingLimited 5,24 млрд грн непогашеного основного боргу та 1,6 млрд грн неоспорюваної нарахованої пені, а також постановив видати виконавчий лист.

10 травня 2017 р. Апеляційним судом Одеської області апеляційну скаргу ПАТ "Одеський припортовий завод" на цю ухвалу залишено без задоволення, а ухвалу Южного міського суду Одеської області 6 березня 2017 р. у справі № 519/15/17 залишено без змін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-