Днопоглиблення у

Днопоглиблення у "Южному" проводитиме китайська компанія - Гройсман

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав контракт на проведення робіт з днопоглиблення в морському порту «Южний» на Одещині з китайською компанією Harbour Engineering Company LTD.

Церемонія підписання документа відбулася в будинку Кабінету міністрів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Дуже важливо те, що сьогодні ми маємо можливість підписати угоду про участь Китаю в розбудові української інфраструктури. Поглиблювальні роботи, які проводитимуться внаслідок цього тендеру, мають дуже важливе значення і є масштабним проектом для України, які збільшать можливості нашого порту “Южний”. Це — додаткові можливості розвитку національної економіки”, - сказав глава українського уряду.

Він підкреслив, що китайська компанія виграла тендер “абсолютно публічно й конкурентно” завдяки системі тендерних закупівель ProZorro.

Гройсман також наголосив, що Китай для України є стратегічним партнером, і відзначив, що у 2016 році товарообіг між країнами склав близько 6,5 млрд доларів.

У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні Ду Вей зауважив, що китайська компанія перемогла у відкритому тендері на здійснення в Україні великого інфраструктурного проекту вперше за всю історію міждержавних відносин.

“Я вважаю це надзвичайно великою перемогою для всіх нас в контексті реалізації китайської ініціативи “один поїзд — один шлях”, тобто Новий шовковий шлях! Це — великий і дуже важливий досвід. Він (проект — ред.) не є надзвичайно великим, цифри досить скромні, але для нас це перша ластівка, це перший крок, тому він (проект — ред.) надзвичайно важливий”, - зазначив Посол.

За його словами, реалізацію проекту днопоглиблення порту згідно з договором реалізовуватиме державна компанія Китаю ССС, яка за обсягами здійснюваних проектів за кордоном посідає друге місце у світі.

“Ця перша компанія потягне за собою інші проекти, зможе відкрити дорогу на український інфраструктурний ринок для інших потужних компаній”, - переконаний дипломат.

Деякі представники китайської делегації прийшли на церемонію підписання договору у вишиванках, але наприкінці заходу українська сторона подарувала партнерам з КНР по вишиванці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-