Насалик

Насалик "заманює" інвесторів на український ринок реформами в енергетиці

Укрінформ
Міненерговугілля зацікавлене в реалізації інвестиційних проектів в енергетичному секторі.

Про це зазначив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик під час зустрічі з представниками голландської компанії Trafigura, повідомляє Урядовий портал.

"Спільно з Офісом Національної інвестиційної ради уряд України сприятиме всім, хто приходить на ринок України", - сказав Насалик.

Він поінформував щодо просування реформ в енергетичному секторі та ознайомив із можливостями для інвестування в енергетичний сектор України.

Зокрема, це участь у проектах із створення газового хабу, співробітництво щодо постачання вугілля антрацитової групи до України, участь у міжнародному проекті на основі державно-приватного партнерства з добудови 3 та 4 енергоблоків Хмельницької АЕС, можливість участі в угодах про розподіл продукції та інші. Крім того, міністр зазначив про можливості співпраці у сфері переробки нафти.

"Раніше Україна переробляла на своїх потужностях 95% нафти та забезпечувала споживачів світлими нафтопродуктами", - наголосив міністр.

На сьогодні, за його словами, переробляється 10-12%, решта світлих нафтопродуктів завозиться з інших країн, тому нафтопереробна галузь є перспективною для інвесторів. 

Насалик також зазначив, що Міненерговугілля повною мірою виконує зобов'язання перед Енергетичним Співтовариством щодо формування ринків газу та електроенергії і готове залучати представників бізнес-спільноти до участі в робочих групах із розробки нормативно-правових актів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-