Банківська система України працює прибутково - Нацбанк

Банківська система України працює прибутково - Нацбанк

Укрінформ
Платоспроможні банки за підсумками першого кварталу 2017 року отримали 5,09 млрд грн чистого прибутку, при цьому банківська система працювала прибутково у кожному з трьох місяців.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«За підсумками першого кварталу 2017 року платоспроможні банки отримали 5,09 млрд грн чистого прибутку, при цьому банківська система працювала прибутково у кожному із трьох місяців. Так, у січні чистий прибуток становив 0,36 млрд грн, у лютому - 3,49 млрд грн і в березні - 1,24 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що за перший квартал минулого року банківська система отримала чистий збиток - 8,01 млрд грн.

У першому кварталі 2017 року прибуткову діяльність продемонстрували всі групи банків - з іноземним та приватним капіталом, а також державні банки. Причому банки із державним капіталом отримали більше половини чистого прибутку всієї системи - 3,01 млрд грн, проте до кінця року він може бути нівельований збільшенням відрахувань до резервів за активними операціями. Сукупний чистий прибуток банків з іноземним та приватним капіталом становив 1,88 млрд грн та 0,2 млрд грн відповідно.

«Банківська система України працює прибутково три місяці поспіль вперше з докризового 2013 року. На сьогодні можна констатувати, що значні потрясіння попередніх трьох років залишилися позаду, і банківська система оздоровлюється. Вихід на прибуткову діяльність сприятиме відновленню активного кредитування реального сектору економіки», - зазначила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Позитивно вплинуло на прибутковість сектору суттєве зменшення відрахувань банками до резервів - 6,33 млрд грн у 1 кварталі 2017 року проти 11,34 млрд грн за аналогічний період минулого року. Крім того, за перші три місяці цього року у порівнянні з січнем-березнем 2016 року банківська система продемонструвала зростання чистого процентного доходу на 13,3% до 11,57 млрд грн та чистого комісійного доходу - на 16,8% до 6,62 млрд грн. З 92 платоспроможних на 1 квітня 2017 року банків, 72 за підсумками першого кварталу були прибутковими та отримали чистий прибуток у розмірі 6,87 млрд, грн, 20 банків - збитковими зі сукупним чистим збитком у 1,78 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-