Глава Міненерго прозвітував, чим замінили антрацит

Глава Міненерго прозвітував, чим замінили антрацит

Укрінформ
Атомна енергетика збільшила виробництво електроенергії на 4 млрд кВт-год., а гідрогенерація - на 2 млрд кВт-год., і таким чином вдалося не лише замінити теплову генерацію, що працює на вугіллі антрацитової групи, а й збільшити виробництво електроенергії.

Про це на засіданні уряду повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас в 2017 році спостерігається ріст майже на 4 млрд кВт-год., з них 75% припадає на промисловість. Отже, вона оживає. Цю різницю ми покриваємо виключно за рахунок атомної генерації - це плюс 4 млрд та гідрогенерації - плюс 2 млрд.

Водночас, за його словами, теплова генерація зменшила виробництво електроенергії на 1 млрд кВт-год. Таким чином, Міненерговугілля має можливість не використовувати теплоелектростанцію, що працює на антрацитовому вугіллі.

"ОЕС зразка квітня 2017 року та 2016 року - це зовсім різні об'єднані енергосистеми. На сьогоднішній день ОЕС має зовсім інші функціональні технічні можливості та готова реагувати на будь-які стресові ситуації", - наголосив Насалик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-