Брюссель вітає закон України про ринок електроенергії

Брюссель вітає закон України про ринок електроенергії

Укрінформ
У Європейському енергетичному співтоваристві висловлюють переконання, що ухвалений 13 квітня Верховною Радою України закон про ринок електричної енергії наблизить державу до повного виконання вимог законодавства ЄС у сфері енергетики (третього енергетичного пакету).

Про це заявив директор Європейського енергетичного агентства Янез Копач, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Прийняття Верховною Радою закону про ринок електричної енергії має наблизити країну до правових рамок третього енергетичного пакету та забезпечити початок імплементації довгоочікуваних реформ», - заявили у Європейському енергетичному співтоваристві.

Копач нагадав, що закон України про ринок електроенергії, який було підготовлено за підтримки Секретаріату Європейського енергетичного співтовариства, повинен забезпечити створення конкурентного ринку електричної енергії на користь українських споживачів.

Як наголошується, положення нового закону сприятимуть інтеграції України до загальноєвропейського енергетичного ринку, що є головною метою Угоди про Європейське енергетичне співтовариство.

Копач відзначив, що далі необхідно ефективно втілити нове законодавство у життя. «Секретаріат Європейського енергетичного співтовариства готовий у подальшому допомагати Україні в цьому питанні», - зазначив Копач.

Як повідомляв Укрінформ, 13 квітня Верховна Рада України ухвалила проект закону №4493 про ринок електричної енергії України.

Основною метою законопроекту є забезпечення надійного та безпечного постачання електричної енергії споживачам з урахуванням інтересів споживачів, мінімізації витрат на послуги постачання електричної енергії шляхом визначення на законодавчому рівні організаційної структури та принципів функціонування ринку електричної енергії, основних засад та передумов його реформування.

Україна стала повноправним членом Енергетичного співтовариства з 1 лютого 2011 року.

Організація була заснована 1 червня 2006 року. Вона здійснює свою діяльність на засадах лібералізації енергетичних ринків та імплементації законодавства ЄС у сферах електроенергії, газу, довкілля та відновлюваної енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-