Відключили один з енергоблоків Южно-Української АЕС

Відключили один з енергоблоків Южно-Української АЕС

Укрінформ
Енергоблок №3 Южно-Української АЕС відключено від енергомережі для проведення планового ремонту.

Про це повідомляє ДП «НАЕК «Енергоатом».

"2 квітня 2017 року о 01:43 енергоблок №3 Южно-Української АЕС відключено від енергосистеми України для проведення середнього планово-попереджувального ремонту тривалістю 103 доби", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, буде проведено, зокрема, середній ремонт реактора з повним вивантаженням активної зони та вивезення відпрацьованого ядерного палива, випробування та вимірювання тепловиділяючих збірок Westinghouse, капітальні ремонти, контроль металу, технічне опосвідчення головного циркуляційного насоса №3, парогенератора №3, бака аварійного запасу розчину бору, компенсатора тиску, підігрівача високого тиску, сепаратора пароперегрівача, капітальні ремонти, контроль металу циліндра низького тиску, приводних турбін турбоживильних насосів, циркуляційного насоса №1, середній ремонт турбогенератора з виведенням ротора, капітальний ремонт дизель-генератора 3-ї системи безпеки та інше

Перший і другий енергоблоки Южно-Української АЕС працюють без зауважень у заданому режимі, повідомили в "Енергоатомі".

Радіаційній фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС перебуває на рівні природних фонових значень, які були заміряні до пуску атомної станції. Станом на 2 квітня він становить 0,12 мкЗв/год. Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищували встановлених допустимих значень.

Южно-Українська АЕС – розташована на берегах Південного Бугу в місті Южноукраїнськ Миколаївської області і є відокремленим підрозділом ДП НАЕК «Енергоатом».

До складу енергокомплексу входять: Южно-Українська АЕС (3 атомні енергоблоки ВВЕР-1000 сумарною потужністю 3000 МВт), Олександрівська ГЕС на річці Південний Буг (2 гідроагрегати, сумарна потужність 11,5 МВт) і Ташлицька ГАЕС (в експлуатацію введено першу чергу: 2 гідроагрегати загальною електричною потужністю в генераторному режимі 320 МВт, у стадії будівництва друга черга – гідроагрегат № 3).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-