Ціна на нафту знижується

Ціна на нафту знижується

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися у п'ятницю, перервавши триденне ралі, на фоні фіксації прибутку. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,49% - до 52,87 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 0,36%, до 50,17 долара за барель.

Нафта вчора подорожчала за підсумками третіх торгів поспіль, а котирування WTI виявилися вище $50 за барель на закриття сесії вперше більш ніж за три тижні. Позитивний вплив на настрій інвесторів продовжували робити менш значне підвищення запасів нафти у США минулого тижня, а також посилення активності НПЗ, що дає змогу чекати збільшення попиту. Крім того, учасники ринку чекають, що країни-члени ОПЕК й інші великі світові виробники продовжать дію угоди про обмеження на видобуток нафти ще на півроку.

За словами трейдерів, баланс на ринку поступово відновлюється, завдяки чому обидва еталони, незважаючи на п'ятничне зниження, закріпилися вище позначки $50 за барель.

"За нашим прогнозом, на ринку зараз спостерігається дефіцит постачань, а значить, запаси почнуть знижуватися", - сказав Джейсон Гаммель з Jefferies.

Крім того, підтримку котируванням роблять розмови про можливе продовження глобального нафтового пакту.

Організація найбільших нафтоекспортерів ОПЕК і одинадцять держав, які не входять у картель, в грудні 2016 року домовилися знизити виробництво протягом першого півріччя сумарно на 1,8 мільйона барелів за добу.

З моменту набуття чинності пакту ОПЕК+ пройшло вже майже три місяці, але ринок залишається перенасиченим, оскільки інші добувачі, у тому числі США, що прагнуть заповнити нішу, яка утворилася на ринку, нарощують обсяг власного виробництва і постачань.

Одна з причин, через які ОПЕК і що не входять у нафтокартель держави, можуть продовжити дію угоди, - бажання підтримати ціни на нафту.

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) при цьому не чекає істотного зростання котирувань всупереч скорочення ваидобутку ОПЕК+, сказав Рейтер глава агентства Фатіх Біроль.

Станом на 09:45 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 52,90 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 53,09 долара за барель, що на 4 центи нижче за рівень закриття торгів ($53,13).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-