Українська

Українська "дочка" Сбєрбанку залишається під контролем РФ – нардеп

Укрінформ
Продаж української "дочки" російського Сбєрбанку кардинально не змінить ситуацію, що склалася з російськими банками в Україні, цей банк все одно залишиться підконтрольним російській владі.

Про це написав у Фейсбуці голова Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка.

"Головним покупцем української "дочки" російського Сбербанку буде син російського олігарха, власника нафтової компанії "Русснефть". Отже, під так званим продажем 100% акцій цього банку відбувається звичайна зміна власників, які будуть повністю підконтрольні російській владі. Причому, не має значення, яким буде формальне громадянство цих нових власників. В результаті нічого кардинально не зміниться", - зауважив він.

Голова комітету висловив переконання, що особливо під час воєнних дій в нашій країні влада повинна створити нову систему контролю за операціями в усіх банках, а особливу увагу приділити банкам з російським капіталом.

"І якщо вони побачать, що змінилася лише "вивіска", а власник, по суті, залишився тим самим, то повинні відмовити в цій угоді. За прикладом європейських держав, які мають систему контролю і безпеки високого рівня та можуть відмовити іноземним власникам в придбанні банку навіть за формальних причин", - підкреслив Рибалка.

Раніше повідомлялося, що Сбєрбанк РФ заявив про продаж 100% акцій українського дочірнього банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-