«Сбербанк Росії» продав українську «дочку»

«Сбербанк Росії» продав українську «дочку»

Укрінформ
«Сбербанк Росії» заявив про продаж 100% акцій українського дочірнього банку.

Про це повідомляє прес-служба фінустанови.

«Консорціум інвесторів набуває 100% акцій Публічного акціонерного товариства «СБЕРБАНК» (Україна), яке є дочірнім банком ПАТ Сбербанк. У Консорціум увійдуть Норвік Банк (Латвія) і білоруська приватна компанія. Відповідний юридично зобов'язуючий договір підписаний сьогодні. Закриття угоди очікується в першому півріччі 2017 року після отримання схвалень угоди фінансовими і антимонопольними регуляторами відповідних юрисдикцій, включаючи Латвію та Україну», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що «Сбербанк» в Україні має необхідні кошти для виконання зобов'язань перед приватними і корпоративними клієнтами.

«Сподіваємося, що рішення про продаж нашого дочірнього банку сприятиме розблокуванню його офісів і відновлення нормальної роботи, що дозволить клієнтам банку продовжити безперешкодно користуватися послугами і створить основу для його подальшого розвитку», - додає прес-служба банку.

Нагадаємо: 13 березня представники партії «Національний корпус» влаштували акцію, під час якої замурували відділення цього банку на Золотих воротах в Києві. Пізніше український «Сбербанк» звернувся до Президента з проханням сприяти відновленню роботи установ.

16 березня Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України про застосування санкцій до п'яти банків з російським капіталом. Санкції терміном на один рік будуть застосовані до ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", ПАТ "ВТБ Банк", ПАТ "БМ Банк" в частині заборони виводити капітал за межі України на користь пов'язаних з ними осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-