Транш для України: МВФ обіцяє невдовзі оголосити нову дату засідання

Транш для України: МВФ обіцяє невдовзі оголосити нову дату засідання

Укрінформ
МВФ ближчим часом планує повідомити конкретну дату, на яку перенесли засідання Ради директорів щодо завершення третього перегляду виконання Україною програми EFF та прийняття рішення про виділення наступного траншу.

Про це заявив у четвер директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"В Україні змінилася ситуація, і ми обговорюємо ці зміни з владою в конструктивний спосіб. І ми очікуємо, що зможемо оголосити нову дату засідання Ради директорів найближчим часом", - зауважив представник Фонду.

Він підкреслив, що подібна практика, коли переносяться засідання Ради, має місце час від часу. "Це не є чимось надзвичайним, що ми переносимо дати засідань. Таке трапляється і не є чимось особливим", - зауважив Райс.

Водночас він не підтвердив, що керівництво Фонду розглядає якісь зміни щодо умов виділення наступного траншу. На нинішньому етапі, за його словами, Фонд веде дискусію про останні зміни ситуації в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, засідання Ради директорів МВФ, на якому мало бути прийняте рішення про виділення наступного траншу Україні (попередньо, в розмірі $1 млрд), було заплановане на понеділок, 20 березня. Натомість в останній момент Фонд оголосив про перенесення цього засідання. 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пояснив таке рішення необхідністю уточнення Україною і МВФ показників економічного зростання у зв'язку з блокадою на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-