У НБУ кажуть, що для України дата траншу МВФ - не принципова

У НБУ кажуть, що для України дата траншу МВФ - не принципова

Укрінформ
У Національному банку вважають, що для макроекономічної та фінансової стабільності не є принциповою дата отримання траншу фінансування від Міжнародного валютного фонду, а принциповим є те, що Україна знаходиться в програмі з МВФ.

Про це сказав заступник голови Національного банку України Олег Чурій в інтерв'ю "Громадському телебаченню", повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook.

"Для макроекономічної та фінансової стабільності не є принциповою дата отримання траншу фінансування від Міжнародного валютного фонду. Для нас принциповим є те, що Україна знаходиться в програмі з МВФ", - зазначив Чурій.

З його слів, перенесення засідання Ради директорів МВФ на курс гривні не має значного впливу. Адже курс гривні наразі залежить не від волатильних потоків капіталу, як це відбувається в багатьох країнах світу, а від експортно-імпортних операцій бізнесу, які не реагують так швидко на подібні новини.

Як відомо, питання подальшого фінансування України відсутнє в порядку денному засідань Ради директорів Міжнародного валютного фонду, який розписаний до 31 березня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-